Hozzávalók: (Kevesebb mennyiségből csináltam azt írom le ebből egy rúd lett!)
Tészta:
20 dkg.liszt,
5 dkg. olvasztott margarin
1 dkg. élesztő
1 dl tej
1 ek.cukor,
pár csepp rumaroma
csipet só
1 tojássárgája + kenéshez 1 felvert tojás
Töltelék:
10 dkg. marcipán
1 csésze meggy/befőttet leszűrtem/
1 tk.fahéj, 1 ek cukor.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit kelt tésztának megfelelően bedagasztottam majd pihentettem. Kinyújtottam először a tésztát majd a marcipánt és egymásra helyeztem őket . A tészta közepét végig megszórtam a lecsepegtetett meggyet amit megszórtam fahéjjal és cukorral. Feltekertem a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a felvert tojással megkentem és még 15' pihentettem . Mielőtt betettem volna a sütőbe a tésztát ismét tojással átkentem és villával megszurkáltam . Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem.
Nagyon finom könnyed a tésztája! Ünnepekre lehet hogy fonott kalácsnak fogom elkészíteni töltelék nélkül!
Jó étvágyat!
Nagyon jó választás, ez isteni finom! A dekorálásról nem is beszélve. :)
VálaszTörlésNa ezt is elfelejtettem, de te nagyon finomat választottál:) És micsoda húsvéti hangulat van már nálad, nagyon klasszul díszítetted:)
VálaszTörlésÉvikém, tökéletes a beigli! Nagyon ügyes vagy!
VálaszTörlésÉljen! Drága Éva, nagyon szépen köszönöm, hogy játszottál velem :) Hú, én nagyon szeretem ezt a meggyes marcipános bejglit, örülök, ha Nektek is ízlett :)
VálaszTörlésÍnycsiklandó! Nagy kedvet kaptam hozzá! :-))
VálaszTörlésteller-cake köszönöm, nagyon finom!
VálaszTörléstrollanyu köszi!
Roza köszönöm!
janka kovács ezután már én is nagyon szeretem köszönöm neked a receptet!
gionetta köszi, mi az neked elkészíteni, aki egy születésnapra készít legalább 5 tortát:-))