Elkészítése nagyon egyszerű kis mennyiségből próbáltam ki most először azt írom le!
Hozzávalók: Ostyalapból 1 db, 1 tojásfehérje, 4 dkg. cukor, 8 dkg. étcsokoládé.
Elkészítése:Az ostyalapot 5 cm.átm. pogácsaszaggatóval kiszaggattam / egy lapból 13 db- lett , de csak 7 db-ra tettem tölteléket/. Gőz fölött a tojásfehérjét felvertem közben apránként tettem hozzá a cukrot a legvégén cseppentettem hozzá vanília aromát. Egészen fényes lett a hab ekkor kanállal pakoltam az ostyakarikákra halmokat. A csokoládét szintén gőz fölött melegítettem fel 1 ek. olajjal és a tálcára pakolt halmokra öntöttem. Apró gyöngyöket szórtam a tetejére. Nagyon finom szerintem legközelebb megpróbálom más ízesítésű töltelékkel is!
Ui: Szofi más technikával készítette , habzsákba töltötte a tölteléket és mártotta a csokiba .Most ez talán egyszerűbb kivitelben készült de nagyon finom!
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓ,és úgy néz ki mint régen!!!!Micsoda finomság:-)
VálaszTörlésKöszönöm a receptet!
(Mikor a 80-as években hétvégén nem volt nyitva semmilyen közért,ABC,stb,akkor mutogatták a tv-ben a reklámban ahogy készül.Én majd megőrültem egy kis édességért:-/ )
Finom lehet, és tényleg nem bonyolult elkészíteni.
VálaszTörlésRád hallgatok Éva drága és én is ki fogom próbálni, látván hogy milyen egyszerű az elkészítése.Van egy pár bolti kerek kekszecském(ha az uram fel nem zabálta) és arra pakolom majd a habot.
VálaszTörlésDe szerettem régen, nagyon jó kis recept.
VálaszTörlésNagyon szerettük!De jó, hogy feltetted!:) Mikor a habra rácsorgatod a csokit, nem roggyan meg?:( Sosem vettem még ostyát, most fogok!:)))
VálaszTörlésA habcsóknak én sem tudok ellenállni! Azon én is elgondolkodtam, hogy a hab megbírja a csokit? A fotó szerint igen... de ha kipróbálom, megtudom:-)
VálaszTörlésDe jó, hogy hoztad ezt a receptet Éva! Mindjárt az jutott eszembe, hogy citromosan fogom kipróbálni majd, mert azt nagyon szerettük. :-)
VálaszTörlésOrulok, hogy ízlett Éva :)
VálaszTörlésA többieknek mondanám: a hab elbírja a csokit, ha gőz felett veritek fel, akkor még tartósabb lesz, én nem gőz felett vertem fel, de még így sem roggyant meg másnapra sem :)
Emőke örülök hogy tudsz egy kicsit nosztalgiázni. Nagy kedvence volt lányaimnak is csak egy doboz akkor még elég drága is volt és kevés .Most ezt kipróbáltam kis adaggal legközelebb ha jönnek tudok többet csinálni.
VálaszTörlésJuci örülök hogy tetszik! Egészségetekre!
Gabriella örülök hogy tetszik!
Tiffanylda nekem is volt némi félelmem ezzel kapcsolatban , de nem a hab állaga nem változott meg egyáltalán. Igaz csak 7 db-ot csináltam de még ma is van egy a hűtőben és változatlan.Egészségetekre!
Gerdi biztosítalak hogy a hab megmarad.Egészségetekre!
Nelli örülök hogy tetszik és nem is tudom hogy nekem is miért nem a citromos jutott az eszembe pedig nagyon szeretem.Egészségetekre!
Szofi én pedig köszönöm a receptet! Jó hogy észrevettem nálad!
Nagyon ügyes vagy!
VálaszTörlésSzia Éva! Nagyon régen jártam már a blogokban, de most elindultam újra felfedező útra. Nagyon tetszik a blogod, köztük a habcsók, ugyanis az egyik kedvenc édességem, az Aldiban szoktam venni, de mostantól lesz saját készítésű. Az unokáimnak készülök gumicukrot házilag gyártani - nagyon szeretik - ezt is nálad fedeztem fel. Gyönyörűek az unokáid, amikor itt jártam, még csak egy unokád volt. Gratulálok kedves nagyi -:) Szép napot és hetet kívánok Nektek! Tücsi
VálaszTörléstücsi örülök hogy itt vagy, valóban régen látogattuk egymást. Ezt a habcsókot én is nagyon szerettem de inkább a gyerekeimnek vettem mert elég drága volt. Nagyon finom lett így házilag elkészítve ! Köszönöm a gratulációt, bizony bizony már 3 fiú unokám van és igen szeretik az édességet nagyi örömére! Neked is kívánok jó sütögetést unokáid örömére és szép hetet!
VálaszTörlésÉva köszönöm a jókívánságot. Nemsokára újra elkezdem a blogírást, de most egyenlőre még várat magára. Szép nyugodt estét kívánok! Tücsi
VálaszTörlés