Hozzávalók:
- 20 dkg háztartási keksz
- 10 dkg étcsokoládé
- 15 dkg eper
- 8 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 2 dkg vaj/margarin
Műanyag tartóedényt alufóliával kibéleltem és 20 db keksszel/5x4 db/ beraktam. Az epret megtisztítottam és szűrőedénybe téve többször átmostam majd papírtörlőre pakoltam hogy száradjon. Ezután feldaraboltam és a lerakott kekszre pakoltam. A pudingport a cukorral kevés tejjel jól elkevertem, a többi tejet a margarinnal felforrósítottam majd a pudingos keverékkel besűrítettem. Még melegen az eperre öntöttem próbáltam egyenletesen rákenni. Ezután a csokis kekszeket pakoltam a pudingra és fóliával betakartam. Néhány óra alatt megpuhulnak de ha tovább áll sem baj. Ezután a keksz darabok mellett lehet szeletelni!
Most, hogy újra itt a meleg, jól jönnek az ilyen sütés nélküli desszertek :-)
VálaszTörlésNa igen- ez az, amit ki kell próbálnom:)
VálaszTörlésNagyon mutatós, és biztosan nagyon finom is.
Jó és gyorsan elkészíthető édesség! Tetszik! :)
VálaszTörlésKatalin igen jó az ilyen tűzhely nélküli, bár most éppen kalácsra áhítozom!
VálaszTörlésVRJúlia örülök hogy tetszik és csak ajánlani tudom mert nagyon finom!
Csigabige örülök hogy tetszik, köszi!