Általában Horváth Ilona szakácskönyvét lapoztam és lapozom, de szeretem F. Nagy Angéla szakácskönyvét is ebben találtam ezt a süteményt. Mindkettőből sokat kipróbáltam de úgy látszik efölött elsiklottam, kár!
Hozzávalók:
- 15 dkg. liszt
- 15 dkg. margarin
- 8 dkg cukor
- 8 dkg. darált dió
- 1/2 citrom reszelt héja, csipet só
- málnalekvár
- csokoládé
Elkészítése: A tésztához valókat jól összegyúrtam és vékonyra kinyújtottam. Kiszaggattam pogácsa szaggatóval és tepsibe pakoltam előmelegített sütőben 200 fokon 15' alatt megsült. Mikor teljesen kihűlt a tészta málnalekvárral összeragasztottam kettesével.Gőz fölött 1-2 evőkanál olajjal megolvasztott csokoládéval vontam be .Tejcsokoládéval mert unokám azt szereti a többi étcsokoládéval lett így-úgy bevonva. (Villára teszem a süteményt és /amiben felolvasztottam a csokoládét/ fölé tartva csurgatom a süteményre.)
Nagyon szeretem én is! Szépek lettek a sütik. :))
VálaszTörlésImádom! De mintha úgy emlékeztem volna, hogy láttam már ilyet a blogodon régebben... ezek szerint rosszul emlékszem. :)
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki! Tetszetős recept! :)
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki! Tetszetős recept! :)
VálaszTörlésRég nem volt időm nézelődni másoknál, látom sok finomságról lemaradtam. Kóstoltam már, de még soha nem sütöttem. Most nagyon megkívántam, jól néznek ki. :)
VálaszTörlés