Oldalak

2014. május 6., kedd

Vanília parfé

                                                                                
Csoki öntettel


Hozzávalók és elkészítése: Gőz fölött  edényben  krémmé főztem  2 tojássárgáját, 9 dkg cukorral,  2,5 dl tejjel és  egy kis darabka vaníliával. Mikor teljesen kihűlt akkor 2 dl tejszínhabot felvertem és összekevertem  . Őzgerincformába  átlátszó fóliát  tettem és  ebbe öntöttem majd   mélyhűtőbe tettem . 3 óra elteltével  már szeletelhető volt , két kocka csokoládét megolvasztottam és leöntöttem vele . Bár most nincs nagy meleg,  azért  nagyon ízlett!
/Meggyes öntet: 1 dl meggybefőttet 1 tk. étkezési keményítővel  összefőztem, besűrítettem !/
                                                                             
Meggyes öntettel

7 megjegyzés:

  1. Évikém,mi pontosan a gőzben?Gőz felett?

    VálaszTörlés
  2. Emőke köszi, olyan jó hogy ilyen figyelmes vagy! Javítottam, szószerint írtam ebből a régi szakácskönyvből és valóban nem volt úgy helyes ahogy először írtam:)

    VálaszTörlés
  3. Bármelyik öntettel elfogadnám, fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés
  4. Nem csak a nagy melegben finom. ;)
    Én most csokisat kérek szépen! :)

    VálaszTörlés
  5. Hankka köszi. Először a csokival majd a meggyes öntettel kóstoltam nekem talán a meggyes még jobban bejön:-)
    Okki rendben csokis rendel:-)
    Csigabige köszi örülök hogy tetszik!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)