Hozzávalók: 30 dkg. liszt, 1,5 dkg. élesztő, 2 ek.cukor, pici só, 3 dkg. olvasztott margarin,1 db tojássárgája, 1,5-2 dl langyos tej, töltelékhez: 4 db alma, 2 ek. cukor, 1 mk. fahéj.
Elkészítése:Az élesztőt kevés langyos tejbe morzsoltam amibe cukrot és lisztet tettem. Mikor már felfutott az élesztő akkor tettem a liszthez a többi hozzávalóval együtt és bedagasztottam a tésztát/ az olvasztott margarint a dagasztás vége felé szoktam hozzádolgozni a tésztához. Letakarva a tésztát pihentettem addig még duplájára nem nőtt. Közben az almát megpucoltam lereszeltem és megdinszteltem a cukorral együtt majd fahéjjal ízesítettem és hagytam teljesen kihűlni. A tésztát enyhén lisztes deszkára borítottam kinyújtottam majd megkentem az alma töltelékkel és feltekertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem ahol még 10' pihentettem addig a sütő melegedett, egész tojással lekentem és sütőbe téve 200 fokon 20' sütöttem. Nagyon finom!
Jó étvágyat!
De jól sne most egy szelet :-)
VálaszTörlésNagyon szép süti, biztosan elkészítem:-)
VálaszTörlésKatalin azt elhiszem! Köszi!
VálaszTörlésEmőke köszi, egészségetekre!