Oldalak
▼
2014. július 31., csütörtök
Házi ketchup
Blogomon már egy ketchup recept megtalálható:>>>>> Amit most kipróbáltam talán egyszerűbb!
Hozzávalók: 1/2 kg paradicsom, 1 db vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 szál zeller zöldje, 2 ek cukor, 1 tk 10% ecet, 2 ek paradicsompüré, só, őrölt bors, csípős paprika, pici szalicil.
Elkészítése: Paradicsomot megmostam majd feldaraboltam, a vöröshagymát fokhagymát szintén megpucoltam és felszeleteltem . Ezt az egészet edénybe tettem a bors és só kivételével. Lassú tűzön főztem 3/4 órát majd levettem a tűzhelyről rászórtam a borsot sót pici szalicilt tettem bele és leturmixoltam. Az előkészített kis üvegekbe pakoltam és száraz dunsztba tettem másnapig. Ezután címkéztem és tettem a helyére!
Ui: Nők Lapja Konyha július-augusztus számában nagyon sok jó, számomra érdekes receptet találtam amit szeretnék kipróbálni. Ezek közül kettőt, igaz csak kis adagban de ki is próbáltam kis változtatásokkal!
Újságban szalicil nem szerepelt,azt írták hogy akár hűtőben 1,5 hétig tartható, de mivel nekem most van használatban ketchup ezért úgy döntöttem hogy inkább picit tartósítom későbbre!
Dejó!!!!!Köszönöm!!! Egyre kevésbé bírom a bolti cuccokat ,már régóta készülök ketcupot készíteni.Szalicilt lehet még kapni? Úgy tudtam,hogy beszüntették.
VálaszTörlésÉs ezek szerint szépen gyógyulsz!!!!!!!
VálaszTörlésMilyen fajta paradicsomot használtál?
VálaszTörlésMammka örülök hogy tetszik, elkészítheted szalicil nélkül is akkor viszont hűtőben és két héten belül használd el. Nekem még volt szalicil itthon. A gyógyulást illetően eléggé lassan de remélem lesz ez jobb is:-))
VálaszTörlésEmőke tudom hogy több féle fajta van de én csak ezt amit a képen is lehet látni egyszerű magyar paradicsomot használtam.
Azért kérdeztem,hogy melyikből finom;-)
VálaszTörlésEmőke szerintem a hagyományos magyar édes paradicsom a legjobb akár lecsóhoz akár ehhez is!
VálaszTörlésKöszönöm!
VálaszTörlésEmőke tudod szívesen hozom és máskor is jó?:-))
VálaszTörlés