Hozzávalók: 2 kg paradicsom, 1 db vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma,1 szál zeller zöldje, 2 mk. bazsalikom, őrölt bors, só, csípős paprika.
🍅
Elkészítése: Paradicsomot megmostam majd forró vízbe mártogattam egyenként és a héját lehúztam feldaraboltam. A vöröshagymát megtisztítottam és felkarikáztam a fokhagymát összezúztam. Paradicsomot a kétféle hagymával egy fazékba öntöttem rászórtam a fűszereket és összekevertem. Lassú tűzön időnként megkeverve 1,5 óráig főztem. Összeturmixoltam és előzőleg előkészített kis üvegekbe pakoltam amiket betakarva 2 napig hagytam száraz dunsztba. Ezután cicomáztam és tettem téli szálláshelyükre.:-))Forrás: Nők Lapja Konyha kicsit változtattam és kevesebb mennyiségből készítettem !( Azt írja az újság hogy télen csak melegíteni kell és mehet a tésztára!)
Házilag készített mindig jobb !
Éva, nagyon szorgoskodsz:-) Ez csak jót jelenthet:-)
VálaszTörlésNagyon tetszik ez a recept, én is fogok készíteni. A gyerekek nagy paradicsomszósz-rajongók.
Fincsi lehet! Jónak tűnik! Remélem jobban vagy! Sok kitartást!
VálaszTörlésLátom nagyban megy a befőzés nálatok :-) Ezek szerint már jól vagy, ami nagyon örvendetes dolog!
VálaszTörlésSzépek lettek az üvegeid! Vagyis ami benne van :-)
Bizony jól jön télen :)
VálaszTörlésNagyon jó ötlet!
VálaszTörlés