Hozzávalók: Kb. 15 db babapiskóta karamellpuding/amit házilag készítettem/ ehhez: 3 dl tej, 1 cs. vaníliapuding, 10 dkg. cukor, 10 dkg. mascarpone/ami szintén házi készítésű/ ehhez 2 kis doboz tejföl. Szórásra fahéj,mandula szemek. 1,5 dl forralt tej 2 tk. nescafé a piskóta mártogatásához.
Elkészítése: A mascarpone elkészítését házilag megtalálhatjátok a blogomon itt. A karamellpudingot házilag most csináltam először így nézelődtem tájékozódtam végül innen választottam. : A tejből 5 kanállal tettem a pudinghoz elkevertem. A cukrot edénybe öntöttem tűzhelyre tettem alacsony hőfokra és mikor már szép barnára pirult akkor öntöttem hozzá kb. 1/2 dl tejet takaréklángon hagytam hogy feloldódjon . A maradék tejet felforraltam hozzá öntöttem a pudingos keveréket és a karamellt. Állandó keverés közben hagytam hogy besűrűsödjön. Levettem a tűzhelyről és mikor már teljesen kihűlt akkor kevertem hozzá a mascarpone-t. Forralt tejbe tettem a kávét és pár csepp rumaromát ebbe mártottam kicsit bele a piskótákat amit egy jénai tál aljára pakoltam erre kanalaztam a krémből majd ismét piskóta következett. Tetejét krémmel vontam be fahéjjal szórtam meg és kevés vágott mandulával.
Ui: Nagyon ízlik ez a karamellpuding ezzel a mascarpone helyettesítővel, lehet hogy legközelebb tortához is kipróbálom!!
Jó étvágyat!
Fincsi lehet! Tetszik! :)
VálaszTörlésFinom lehet :)
VálaszTörlésEz aztán finomság a javából. :)
VálaszTörlésCsigabige köszi!
VálaszTörlésKati finom volt !
Gabriella köszönöm!