Hozzávalók:(kevesebb mennyiségből és teljes kiőrlésű lisztet is tettem hozzá) kovász: előző nap készült: 1,5 dl víz, 12,5 dkg. liszt 2 dkg. élesztő összekeverve másnapig pihent. kenyérhez: 30 dkg. finomliszt, 10 dkg. teljes kiőrlésű liszt, 1,5 tk só, 1,8 dl víz .
🌻
Elkészítése: Tálba öntöttem a kovászt és rászitáltam a kétféle lisztet hozzátettem a sót és a langyos vízzel jól bedagasztottam. Jénai edényt sütőpapírral kibéleltem és ebbe tettem bele a tésztát letakarva hagytam duplájára kelni ez kb.1 óra.. Ezután a kenyér tetejét bevágtam és vízzel lekentem. Előmelegített sütőben 230 fokon 55' sütöttem. A sütő aljába edénybe vizet tettem a kenyér alatti részre. Mikor elkészült akkor is vízzel lespricceltem edényből kivettem és hagytam rácson kihűlni.Már felvágtam arra gondoltam megmutatom milyen lett a belseje ? Nagyon finom lett!
Jó étvágyat kívánok !
Ámen, Évikém!
VálaszTörlésNagyon szép lett a kenyered.
Elvinném a receptet. Köszönöm!!
Roza örülök ha tetszik, és majd meglátod mennyire finom! Egészségetekre!
VálaszTörlésNagyon szép lett a kenyered! :)
VálaszTörlésCsigabige köszönöm!
VálaszTörlés