Hozzávalók: hamis fasírtom már blogomban szerepel de leírom: 2 db szikkadt zsemle vagy kenyér, kisebb vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 tojás, fűszerek: só, őrölt bors, pirospaprika, majoránna, apróra vágott petrezselyem, olaj a sütéshez. almaszósz: 2 db alma, pár csepp citromlé, fahéj, cukor ahogy az alma megkívánja, 1 ek liszt, 1,5 dl tejföl.
🌸
Elkészítése: hamis fasírt : zsömlét beáztattam vízbe, közben a vöröshagymát kevés olajon megdinszteltem. Zsömlét kinyomtam majd hozzátettem a vöröshagymát összezúzott fokhagymát tojást és a többi fűszerekkel ízesítettem. Összegyúrtam az egészet és pogácsákat formáltam belőle amit prézliben megforgattam és forró olajban kisütöttem.Almaszósz: megpucoltam az almákat apró kockákra feldaraboltam és annyi vízzel ami ellepi feltettem főni. Citromlevet lehet hozzá tenni hogy ne barnuljon meg az alma , kevés cukrot és fahéjat szórok hozzá . Mikor már kezd az alma puhulni akkor elkeverem a lisztet a tejföllel és ezzel sűrítem be. Nagyon finom ! Sült krumplit készítettem még hozzá amit most mikor megsült házi fűszerkeverékkel szórtam be ami nagyon finom lett!Sült krumplihoz való fűszer keverékem: 1 tk só, 1 mk majoránna, 1 mk kakukkfű, 1 mk. oreganó, 1 mk bazsalikom, 1 tk pirospaprika, 1 tk őrölt bors. Kis üvegbe tettem összeráztam és ebből szórtam a megsült krumplira.
Jó étvágyat kívánok !
Különleges lehet az almaszósszal ez a fasírt! Tetszik! :)
VálaszTörlésA sültkrumplis fűszerkeveréket ki fogom próbálni ! Ilyent eddig még nem használtam. Én legtöbbször csak köménnyel szórom meg a sütőben, tepsiben, 2 ek.olajon sült krumplimat. Az is nagyon finom !
VálaszTörlésCsigabige nagyon finom egyszer próbáld ki!
VálaszTörlésaranyos fodorka nagyon kellemes ízt ad a krumplinak érdemes ezt is kipróbálnod. Kipróbálom legközelebb ahogy készíted az is nagyon finom lehet!