Hozzávalók: 1/2 kg zöldbab, 10 dkg. rizs, ételízesítő, őrölt bors, margarin, 1 db tojás, 1,5 dl tejföl.
🌻
Elkészítése: A babot megpucoltam feldaraboltam és ételízesítővel ízesített vízben megfőztem, majd leszűrtem. A rizst kevés olajon megpirítottam majd felöntöttem vízzel amibe tettem ételízesítőt és kevés őrölt borsot. Mikor már főtt a víz akkor levettem a tűzhelyről és fedővel letakarva hagytam megpuhulni. Jénait margarinnal kikentem és ebbe öntöttem a megfőtt bab felét rákanalaztam a megpuhult rizst és betakartam a bab másik felével. A tejfölbe kevertem a tojást pici sót és ezt öntöttem a babra. Volt kevés sajtom ezt is ráreszeltem. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Nagyon finom volt!Ui: Napilap receptje ! Érdekes volt mikor fotóztam férjuram nézte-nézte majd mikor ettem és ismét szedtem azt mondja :" azt kéne lefotózni ahogy eszed :-)) Ő maradt a krumplis tésztánál!
Jó étvágyat kívánok !
Húh, ez fincsi lehet! Kipróbálós recept! :)
VálaszTörlésEz nagyon érdekes recept, nem láttam még sehol. Ki fogom próbálni :-)
VálaszTörlésJól hangzik, szerintem a gyerekeimnek tetszene, ők kevésbé húsosak mint én:)
VálaszTörlésNagyon szeretem a zöldbabot, minden formában. Szerintem én is szedtem volna még belőle:-)
VálaszTörlésCsigabige érdemes kipróbálni finom!
VálaszTörléssuperwomanatwork örülök hogy teszik, egészségetekre!
Verus érdemes kipróbálni mert finom! Van mikor nekem is jobban ízlik a hús nélküli étel.
Gerdi szerintem akkor ez is ízlene biztos! Sőt, lehet hogy együtt megettük volna az egészet bár nem volt sok az egész:-))