Oldalak

2014. december 16., kedd

Tepertős pogácsa/ régi idők szakácskönyvéből/

                                                                                  
Hozzávalók : 30 dkg. liszt, 8 dkg. tepertő, 10 dkg. disznózsír, 2 tojás sárgája, másfél dkg élesztő tejfelben feloldva, csapott kávéskanál só.
Elkészítése:  Lisztet a darált tepertővel  és a többi hozzávalóval  a tejfelben elmorzsolt élesztővel összedolgoztam Nekem kb. 1 dl tejfelre volt szükségem. Amikor a tészta a kezemtől teljesen levált akkor lisztezett deszkán  háromszor kisodortam és összehajtogattam mint a vajastésztát  negyedórákat pihentettem.  Ujjnyi vastagra nyújtottam tészta tetejét késsel megvagdostam  és pogácsákat szaggattam belőle. Felvert tojással megkentem és forró sütőben  megsütöttem! (220 fokon 25') Nagyon finom!

5 megjegyzés:

  1. Gyerekkorom emléke. Disznóvágás után mindig ilyet készítettek :)

    VálaszTörlés
  2. Finom!!! Kimásoltam a receptet magamnak, erre megnyitott egy reklámoldalt, ez mi a fene lehet?

    VálaszTörlés
  3. Marti Martinelli örülök hogy régi szép emlékeket tudtam felidézni.De finom is volt abból a friss tepertőből ugye?
    Vicuska örülök hogy tetszik. Borzalmasan idegesít ez a reklám és lelassítja a gépet is!

    VálaszTörlés
  4. Jaj, de finom lehet! Mamáim szoktak tepertős pogit sütni! :)

    VálaszTörlés
  5. Hogy szeretem én a tepertős pogácsát, kedvencem a pogácsák közül. Hétvégén majd nálunk is készül, alig várom. :)
    A te receptet is tetszik, lehet, hogy ez alapján készítem el, csak dupla adagból. ;)

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)