Oldalak
▼
2014. december 16., kedd
Tepertős pogácsa/ régi idők szakácskönyvéből/
Hozzávalók : 30 dkg. liszt, 8 dkg. tepertő, 10 dkg. disznózsír, 2 tojás sárgája, másfél dkg élesztő tejfelben feloldva, csapott kávéskanál só.
Elkészítése: Lisztet a darált tepertővel és a többi hozzávalóval a tejfelben elmorzsolt élesztővel összedolgoztam Nekem kb. 1 dl tejfelre volt szükségem. Amikor a tészta a kezemtől teljesen levált akkor lisztezett deszkán háromszor kisodortam és összehajtogattam mint a vajastésztát negyedórákat pihentettem. Ujjnyi vastagra nyújtottam tészta tetejét késsel megvagdostam és pogácsákat szaggattam belőle. Felvert tojással megkentem és forró sütőben megsütöttem! (220 fokon 25') Nagyon finom!
Gyerekkorom emléke. Disznóvágás után mindig ilyet készítettek :)
VálaszTörlésFinom!!! Kimásoltam a receptet magamnak, erre megnyitott egy reklámoldalt, ez mi a fene lehet?
VálaszTörlésMarti Martinelli örülök hogy régi szép emlékeket tudtam felidézni.De finom is volt abból a friss tepertőből ugye?
VálaszTörlésVicuska örülök hogy tetszik. Borzalmasan idegesít ez a reklám és lelassítja a gépet is!
Jaj, de finom lehet! Mamáim szoktak tepertős pogit sütni! :)
VálaszTörlésHogy szeretem én a tepertős pogácsát, kedvencem a pogácsák közül. Hétvégén majd nálunk is készül, alig várom. :)
VálaszTörlésA te receptet is tetszik, lehet, hogy ez alapján készítem el, csak dupla adagból. ;)