Hozzávalók:
15 dkg. liszt
6 dkg.olvasztott kacsazsír/ sertés zsírból is készítettem már/
7,5 dkg tejföl
só
1 mk oregáno
1/2 mk őrölt bors
*
Elkészítése:Megolvasztottam a zsírt kicsit hagytam hűlni , majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrtam.1,5 órára hűtőbe tettem, majd kinyújtottam 1/2 cm vastagra és késsel vékony csíkokat vágtam belőle amit kicsit megtekertem . Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Ez is nagyon finom !
Jó étvágyat!
Kedves Éva!
VálaszTörlésSe sütőpor, se élesztő,se szódabikarbóna nem kell bele?
Köszi
Kedves undercover!
VálaszTörlésEhhez a recepthez semmi ilyenre amit felsoroltál nincs szükség!Próbaként ennyi mennyiségből készítsed, majd meglátod hogy ismétlés lesz belőle:-)) Egészségetekre!
Köszönöm, Éva. Ismerve a receptjeidet, én inkább dupla (vagy tripla) adagot készítek rögtön elsőre!
VálaszTörlés