Hozzávalók:
tésztához:
20 dkg. tehéntúró
6 ek. olaj
6 ek. tej
14 dkg cukor
30 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
1 cs.sütőpor
töltelék: lekvár
Elkészítése:A tésztához valókból tésztát gyúrtam amit hűtőbe tettem 1 órára. Mikor letelt az idő kinyújtottam a tésztát 40x40 cm nagyságúra megkentem lekvárral /fahéjas almadzsem/ volt megmaradva egy maroknyi darált dióm azt rászórtam és feltekertem ezután ismét hűtőbe tettem 3/4 órára. Hűtőből mikor kivettem felszeleteltem és sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam egymástól távolabb és előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Nagyon finom, természetesen bármilyen töltelékkel készíthető!
Jó étvágyat!
Szépek lettek, remélem ízlett is :)
VálaszTörlésDe finom lehet! A túrót és a lekvárt szeretem együtt :-)
VálaszTörlésMicsoda nagyszerű ötlet egy könnyű uzsonnára. Tesztelem is a kóstolóbrigádomon! :-))
VálaszTörlésDe jónak tűnik!!!
VálaszTörlésMarti M köszi a receptet nagyon finom volt!
VálaszTörlésKatalin köszi!
teller-cake örülök hogy tetszik, egészségetekre!
Vicuska köszi!