Hozzávalók:
tészta:
35 dkg. liszt
1 egész tojás
5 dkg. cukor
20 dkg margarin (vagy 15 dkg zsír)
1 dl tej
1 dkg élesztő
csipetnyi sütőpor és só
töltelék:
24 dkg. darált dió
14 dkg cukor
reszelt citromhéj
1 mk őrölt fahéj
sárgabaracklekvár 
tetejére:
10 dkg. étcsokoládé
🌸
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejbe morzsoltam amibe cukrot és lisztet tettem. A lisztet elmorzsoltam a margarinnal  majd hozzá tettem a felfutott élesztőt és a többi hozzávalót és jól összegyúrtam. A tésztát 5 részre vágtam és egyenként kinyújtottam  28x24 cm  nagyságra amit tepsibe tettem megkentem lekvárral és beszórtam a diós keverékkel . Az utolsó tésztalap tetejét  villával megszurkáltam és előmelegített sütőbe tettem ahol 200 fokon 25' sütöttem. Mikor teljesen kihűlt a tészta akkor olvasztottam gőz fölött 2 evőkanál olajjal a csokoládét és kentem a tésztára.(Zserbóra sokszor használom a régi hagyományos csokimázat !)  Süteményt csoki  dermedése után szeleteltem nagyon finom  lett!
Ui: Szerintem az eddig készült zserbómat felváltja ezután az új változat !!
Ui: Szerintem az eddig készült zserbómat felváltja ezután az új változat !!
Jó étvágyat kívánok !

Nagyon-nagyon finom lehet ez a zserbó:) Köszi a receptet:)
VálaszTörlésLátszik rajta, hogy milyen puha, szaftos....tutira isteni finom! :-)
VálaszTörlésFincsinek tűnik! Biztosan gyorsan eltűnő típus! :)
VálaszTörlésNagyon jól hangzik ez a recept! :o)
VálaszTörlésZserbóból sose lehet elég :o)))
Mama is hasonlóan készítette. Finom is. :)
VálaszTörlés