Hozzávalók
/2 személyre/
nokedli:
25 dkg liszt
1 teáskanál só
1 mokkáskanál őrölt bors
1 gerezd fokhagyma
2,5 dl folyadék vegyesen tej és víz
többi hozzávalók:
10 dkg. füstölt szalonna
2 db tojás
1/2 dl tej
só és őrölt bors
tálaláskor apróra vágott friss petrezselyem
*
Elkészítése: A szalonnát apróra felkockáztam és kisütöttem . A pörcöket kiszedtem félretettem. A nokedlitésztához a lisztet , a sót és a borsot összekevertem egy tálba és hozzátettem a megpucolt összezúzott fokhagymát majd a folyadékot ráöntve fakanállal összedolgoztam a tésztát. Forrásban lévő vízbe amibe sót és 2 evőkanál olajat tettem beleszaggattam a nokedlit. Mikor feljött a víz tetejére a tészta szűrőkanállal kiszedtem lecsepegtettem és a szalonna zsírjába öntöttem. Mikor az egész tésztát kiszaggattam akkor a pörcöket is rászórtam a tésztára és visszatettem a tűzhelyre átkevertem az egészet és ráöntöttem az előzőleg felvert 2 tojás és 1/2 dl tej keverékét. Átforgattam kevergetve készre főztem ! Tálalásnál apróra vágott friss petrezselymet szórtam rá. Fejes salátát készítettem mellé!
Nagyon finom laktató ebéd volt!
Kösz az ötletet, nagyon fincsi lehet! Épp azon agyaltam, hogy mit főzzek. Nem is emlékszem, mikor készítettem utoljára ilyet! Ma lesz a napja!!!:)
VálaszTörlésÉvám, a nokedli tésztából szerintem kimaradt a tojás, nem?
VálaszTörlésTiffanylda örülök hogy tetszik ez a recept, de ebbe a tésztába nem kell tojást tenni csak fokhagyma só, bors tej és víz keveréke. Nagyon finom!
VálaszTörlésElkészítettem - én egy tojással -, így is finom volt, köszi!:) Mentettem az eredetit, legközelebb az lesz!
VálaszTörlésTiffanylda egészségetekre!
VálaszTörlésNagyon szeretjük a tojásos nokedlit salátával. Én nem olvastam Stahl Judit könyvét, mégis hasonlóan készítem, tehát fokhagymával, szalonnapörcösen, ugyanis így tanultam én meg a nagymamámtól. De én is teszek a tésztába tojást. Holnap készítek is, ez volt betervezve. Salátát ma vettem hozzá.
VálaszTörlés