Hozzávalók:
1 kg fehér káposzta
1 kg vöröshagyma
1 kg fehér paprika
1 kg uborka
10 dkg só
30 dkg cukor
5 dl 10 %-s ecet
5 dl víz
1 teáskanál szalicil
tettem hozzá még szemes borsot,koriandert,köménymagot
csipetnyi citromsavat
*
Elkészítése: Hozzávaló zöldségeket megtisztítottam és feldaraboltam káposztát vékonyra, hagymát karikára, paprikát szintén karikára , uborkát alapos sikálás után gyalultam le. Nagy fazékba tettem az egészet az ecetet és vizet összeöntöttem hozzátettem a fűszereket elkevertem és ráöntöttem az összevágott zöldségekre átforgattam letakartam egy konyharuhával és másnapig hagytam az edénybe. Másnap az előkészített üvegekbe pakoltam lekötöttem és hagytam kicsit még az asztalon pihenni kb. 1/2 órát ezután tettem a "téli pihenő helyükre" ! Ebből a mennyiségből 6 üveggel lett !
Finom kehet, nagyon szeretem a csalamádét :-) Nekünk is megvan a " saját" receptünk, az mézzel készül :-)
VálaszTörlésNagyon szeretem a csalamádét, annyira jól néz ki a tiéd is! Nálam nem érné meg a telet :)
VálaszTörlésNem kellett felfőzni a levet?
VálaszTörlésKatalin majd megnézem azt a mézes receptet is :)
VálaszTörlésCsigabige finom is tud lenni. Később kezdjük el enni így kitart:)
Éva nem szoktam felfőzni.