Hozzávalók:
tészta
30 dkg liszt
1 tojássárgája
1 dkg élesztő
1,5 dl tej
3 evőkanál kefir
2,5 dkg cukor
5 dkg olvasztott margarin
csipetnyi só
tészta kenéséhez:
2-3 dkg olvasztott margarin
3 teáskanál fahéj
1,5 evőkanál kristálycukor
*
Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt hozzákevertem 1 evőkanál lisztet hagytam felfutni. Kimért lisztet tálba öntöttem közepébe mélyedést csináltam ebbe öntöttem a felfutott élesztőt és a többi hozzávalókkal bedagasztottam . Letakarva hagytam 30' pihenni. Ezután enyhén lisztes deszkán átgyúrtam majd kétfelé vettem a tésztát és kinyújtottam egyenként amit olvasztott margarinnal kentem meg és a cukros fahéjjal beszórtam. Ezután felcsavartam a tésztát kicsit kézzel még hosszában meghúztam majd feldaraboltam. A másik darab tésztát is hasonlóan elkészítettem majd sütőpapírral borított tepsire raktam kicsit távolabb egymástól. 20' pihentettem ezután felvert tojással megkentem és kevés maradék fahéjas cukrot szórtam a tetejére középen egy csíkban. Sütőbe tettem a tepsit és csak ekkor kapcsoltam be 200 fokon 20' sütöttem. Alig vártam hogy kicsit hűljön , nagyon finom puha és az íze ? csodás!
Ui: Megérte bekapcsolni a sütőt még ebben a hőségben is !
Hű! Ez nagyon finom lehet! Holnap én is kipróbálom! :o) Köszönöm!!!
VálaszTörlésÓóóóó, ez nagyon finom lehet én is szeretem a fahéjat, kakaót, csokoládét, lekvárt, ez a süti mindegyikkel jó lehet. Ki fogom próbálni. Nagyon guszta. A kelt tészták a kedvenceim.
VálaszTörlés