Megsült a kalács pihen a formában |
Hozzávalók:
3 dl tej
5 evőkanál cukor
5 dkg olvasztott margarin
1/2 tk só
50 dkg liszt
1 cs. szárított élesztő
Elkészítése:A hozzávalókból bedagasztottam a tésztát amit 1,5 óráig pihentettem. Enyhén lisztes deszkára borítottam ahol 8 felé vettem egyenként a tészta gombócot kicsit átgyúrtam megsodortam és feltekertem mint egy brióst. Mikor elkészültem az egésszel tortaformát olajjal kikentem és ebbe pakoltam bele. Letakartam és még 40' pihentettem. Langyos tejjel átkentem a tészta tetejét.
Előmelegítettem a sütőbe 180 fokon 30' sütöttem./ A sütő alsó részére edénybe vizet tettem!/
de nem bírtam sokáig várni a kóstolással:-)) |
Nagyon -nagyon finom pihe-puha tésztája van ! Ha szereted a kalácsot érdemes egy próbasütést csinálni és nem fogod megbánni:) Örülök hogy rátaláltam erre a receptre!!
Jó étvágyat kívánok !
Ezt feltétlenül ki fogom próbálni! Annyira jól néz ki! És nincs benne tojás? Hm..ez érdekes :o)
VálaszTörlésNagyon mutatós lett, és látszik rajta szép foszlós lett! Finom lehetett!
VálaszTörlésEz a kalács gyönyörűűrű!
VálaszTörlésOlyan mint egy- egy kedves almaarcú idős néni kontya:-)))
Abban pedig biztos vagyok, hogy ínycsiklandó, Évikém köszönöm a látványt és a receptet is!
Timi egészségetekre!
VálaszTörlésKatalin köszi, nagyon finom volt!
Emőke köszönöm kedves szavaidat!