Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 dkg élesztő
0,8 dl tej
pici só
1 evőkanál cukor
10 dkg margarin
1 db tojás
+szilvalekvár,vágott mandula
*
Elkészítése: Langyos tejbe tettem a cukrot és belemorzsoltam az élesztőt. Lisztet a margarinnal összemorzsoltam majd hozzáöntöttem az élesztős tejet a tojást és pici sót. Összegyúrtam tésztának letakarva 15' pihentettem, ezután enyhén lisztes deszkán kinyújtottam a tésztát és derelyevágóval 4-5 cm széles csíkokat vágtam belőle. Ezeket a csíkokat lekvárral megkentem és egyesével feltekertem sütőpapírral bélelt tepsibe tettem itt még 30' pihentettem. Felvert tojással megkentem a tészta tetejét mandula szemeket szórtam rá és előmelegített sütőben 180 fokon 20' sütöttem. Nagyon finom, imádom a szilvalekvárt!
Ui: Desszertes újságban találtam ezt a receptet ott nem lekvár volt a töltelék, érdekesnek találtam csiga ilyen technikával történő készítését nekem tetszik!
Jó étvágyat !
Jópofa!:) Én se csináltam még csíkokból csigát. Nem macerás?
VálaszTörlésÉvám, nagyon guszták a csigáid!:) Egyet azért megkóstolnék, abból baj nem lehet:)
VálaszTörlésTiffanylda köszi. Egyszerűbb így feltekerni.
VálaszTörlésRoza köszi. Szívesen megkínállak:-))