Itt még egyben |
Hozzávalók: tészta:3 tojásos piskótalap
/25x19 cm tepsiben sütve/
málnalekvárral kenve, krém: 2 dl tej 3 evőkanál búzadara, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 3 evőkanál darált dió. Külső szórásra :porcukor, fahéj.
és egy szelet belőle! |
hosszában kettévágtam. Elkészítettem a krémet:
tejben megfőztem a búzadarát hagytam teljesen kihűlni közben a margarint a porcukorral kikevertem és a kihűlt tejbegrízzel összekevertem amihez még hozzákevertem a darált diót is. A piskóta egyik felét megkentem a málnalekvárral majd rákanalaztam a krémből és ráhelyeztem a piskóta másik felét. Tetejét porcukorral szórtam be amire egy sablont tettem és körbeszórtam fahéjjal. Nagyon finom sütemény lett a végeredmény.Még jutott volna krém az oldalára is de az már inkább torta lett volna, ezért inkább félretettem a maradék krémet gondolva egy másik
rövidesen elkészített finomságra is:-))
Tegnap én is édességre vágytam és vettem egy szelet csokit... :-DD Megjegyzem, te sokkal ügyesebb voltál nálam, ezt szívesebben ettem volna, nagyon szép lett!
VálaszTörlésErre most én is nagyon vágynék :-)
VálaszTörlésteller-cake, Katalin ha időben jelzitek hogy kértek jutott volna nektek is ! Szívesen megvendégeltelek volna benneteket!
VálaszTörlés