Hozzávalók:
/kis adaghoz/
12 dkg rizs
2 dkg margarin
1/2 liter tej
1 dl víz
2 db tojás
4 evőkanál cukor
citrom reszelt héja
1 cs vaníliacukor
1 evőkanál liszt
+ kevés mazsola/mert szeretem
🌼
Elkészítése: Rizst kimértem vizet öntöttem rá majd leszűrtem. Edénybe tettem ráöntöttem a tejet és vizet feltettem lassú tűzön főni közben kevertem. Mazsolát leöblítettem és beleszórtam a rizshez. Mikor már kezdett duzzadni a rizs tűzhelyről levettem fedővel letakartam . A tojásokat ketté vettem a sárgáját elkevertem a margarinnal és hozzákevertem a rizshez. Fehérjét felvertem közben cukrokat hozzátettem azzal is vertem majd ezt is hozzákevertem a rizshez. Ízesítettem a reszelt citromhéjával majd megszórtam a liszttel és óvatosan az egészet összekevertem. Jénai tálat margarinnal kikentem zsemlemorzsával beszórtam és a keveréket beleöntöttem. Előmelegített sütőben 200 fokon 30' sütöttem. Mikor már teljesen kihűlt akkor szeleteltem belőle és a napokban főzött meggydzsemből/ami kimaradt a nagyobb üvegből/ kanalaztam mellé. Nagyon finom a felfújt és a lekvárom is !
Ui: Csupán érdekességként írom le hogy utólag néztem meg a saját receptemet amit még 2010-ben írtam be a blogba és megegyezik ezzel a recepttel. Lehet hogy egy szakácskönyvet használunk?:-)) Lehetséges!!
Ui: Csupán érdekességként írom le hogy utólag néztem meg a saját receptemet amit még 2010-ben írtam be a blogba és megegyezik ezzel a recepttel. Lehet hogy egy szakácskönyvet használunk?:-)) Lehetséges!!
Jó étvágyat kívánok !
Imádom! A nagymamám mindig meggyet dobált bele... :-)
VálaszTörlésSzeretem, pedig nem sűrűn készítem :)
VálaszTörlés