Hozzávalók:
25 dkg bolti leveles tészta
3 db nagyobb alma
kevés cukor és fahéj
kenéshez tojás
*
Elkészítése: Szobahőmérsékleten hagytam a tésztát mivel fagyasztott volt. Addig elkészítettem az tölteléket. Megpucoltam és lereszeltem az almát majd megdinszteltem hogy a nedvessége csökkenjen cukrot és fahéjat tettem hozzá összekevertem és hagytam kihűlni. A tésztát kinyújtottam felszeleteltem téglalap formára egyik felére derelyevágóval csíkokat vágtam. A másik felére reszelt háztartási kekszet szórtam amire rákanalaztam az alma töltelékből és ráhajtottam a tészta másik felét. Sütőpapírral borított tepsibe raktam felvert tojással megkentem és forró sütőben megsütöttem. Mikor kihűlt akkor szórtam meg porcukorral. Nagyon finom!
Jó étvágyat!
Én is nagyon szeretek ilyen leves tésztából sütni, almával pedig igazán finom lehet!
VálaszTörlésIlyet kéne összedobnom estére a csajoknak? Lehet ám! :-))
VálaszTörlésén is kipróbáltam, nagyon jó és egyszeru recept.finom lett, mikor a férjem meglátta, azt hitte vettem az uzletben.
VálaszTörlésKatalin nagyon praktikus ez a tészta hamar elkészül vele a finomság, és lehet variálni a tölteléket!
VálaszTörlésteller-cake ez elkészül hamar azért is jó!
Anita Veress örülök hogy ízlett váljon egészségetekre!