Hozzávalók:
tésztához:
25 dkg liszt
1,2 dkg élesztő
6 dkg cukor
2,5 dkg margarin olvasztva
csipet só
2 db tojás sárgája
1,3 dl tej
kenéshez:
tojásfehérje
1 evőkanál cukor
1 tk őrölt fahéj
*
Elkészítése: A kimért tésztához tettem a cukrot , tojás sárgáját, elmorzsolt élesztőt ráöntöttem a langyos tejet sót és elkezdtem bedagasztani majd az olvasztott margarint is hozzátéve készre dagasztottam a tésztát. Mikor már jól elvált az edénytől megliszteztem letakartam és hagytam duplájára kelni. Ezután enyhén lisztes deszkára borítottam ahol ismét átgyúrtam , 6 részre vágtam és a tésztákat egyenként hosszúkás rúdnak sodortam majd csiga formába feltekertem . Sütőpapírral borított tepsibe tettem ahol még 10' pihentettem. Ezután tojásfehérjével megkentem és a cukor - fahéj keverékével beszórtam. Előmelegített sütőben 180 fokon 30' sütöttem. Nagyon -nagyon finom!
Forrás: Nők Lapja Konyha újság!
Nagyon finom lehet!!!! :o)
VálaszTörlésNagyon szépek, szinte nevetnek :-)
VálaszTörlésMár nem először történik, hogy a blogodban böngészve akadok olyan valamire, amit nagyon rég sütöttem. Hát most is....:-) A hét végére biztos megsütöm megint a brióst, nagyon szeretik a gyerekek is.
VálaszTörlésSzépségesek lettek a briósok! :)
VálaszTörlésKöszönöm ezt a receptet nagyon finomak lettek ezek a briósok és nagyon jó ez a tészta recept,máshoz is fel fogom használni.
VálaszTörlésTimi köszi, valóban nagyon finom!
VálaszTörlésKatalin köszi!
aranyos fodorka ennek örülök legalább adtam egy tippet!
Okki köszi!
Karamella váljon egészségetekre, örülök hogy ízlett!