Hozzávalók.
tésztához:
30 dkg liszt
3 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő
1,5 dl tej
10 dkg margarin
2 db tojássárgája
1/2 citrom leve+reszelt héja
csipet só
töltelék:
25 dkg darált mák
7 dkg cukor
1,5 dl tej
2 evőkanál méz
3 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
tetejére:
tojássárgája pici vízzel elkeverve
*
Elkészítése:Tésztához az élesztőt kevés langyos tejbe morzsoltam tettem hozzá kevés cukrot és lisztet hagytam felfutni. A kimért liszthez öntöttem az felfutott élesztőt a többi hozzávalóval együtt és bedagasztottam a tésztát, apránként tettem hozzá az olvasztott margarint . Letakarva hagytam a tésztát duplájára kelni kb. 40' pihentettem. Ezalatt elkészítettem a tölteléket . A mák kivételével az összes hozzávalót edénybe tettem felforrósítottam majd tűzhelyről levettem és a mákot elkevertem benne. A tésztát gyúrótáblára borítottam ahol kétfelé vettem egyenként kicsit átgyúrtam majd a tésztát egyenként kinyújtottam téglalap formára és megkentem a töltelék felével és feltekertem mint a bejglit. A tészta másik felét szintén ilyen formán készítettem el majd a két rudat összefontam. A tepsit amiben sütöttem margarinnal kikentem liszttel beszórtam és ebbe tettem bele a tésztát amit 15' pihentettem majd 1 db tojássárgájához kevertem pici vizet és ezzel kentem meg a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 40' sütöttem.! Kicsit megrepedt de az ízén ez semmit nem változtatott nagyon finom lett!
Jó étvágyat kívánok!
Jó étvágyat kívánok!
De finom lehet ilyen sok töltelékkel!
VálaszTörlésKöszönöm szépen:) Biztosan nagyon finom :)
VálaszTörlésÉvuska, óóó, ez nálam is szerelem első látásra! Máris sütném, enném :)
VálaszTörlésKatalin nagyon finom!
VálaszTörlésKritti egészségedre! Ha megsütöd megtudod mennyire finom!
Vicuska én is így voltam vele ! Mikor elkészült alig vártam hogy kihűljön, még egy kicsit langyos is volt befaltam és úgy elteltem vele hogy másnap már nem is kívántam! Ilyenkor szokott a mélyhűtőben landolni mivel férjuram is egy szelettel beéri:-))