Oldalak

2015. november 9., hétfő

Zserbós szaloncukor házilag

                                                                              

Hozzávalók:
15 dkg darált dió
10 dkg darált keksz
2 evőkanál baracklekvár
2 teáskanál apróra vágott aszalt sárgabarack
10 dkg étcsokoládé
*
Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrtam és 30' hűtőbe tettem. Ezután  apró darabokat tépdesve megformáztam  a szaloncukrot és tálcára téve mélyhűtőbe pakoltam 10'. Közben gőz fölött megolvasztottam a csokoládét és a szaloncukrokat megmártottam benne majd sütőpapírra tettem és dermedni ismét hűtőbe pakoltam. Mikor már teljesen megszikkadt a csoki csak akkor csomagoltam be pár darabot  mintának a többit kis papír kapszlikba tettem egyet félbevágtam hogy lássátok belülről is. Nagyon finom !
( Most  próbaként készítettem el  bár  az egész mennyiséget összegyúrtam de csupán a felét formáztam meg a másik felét mélyhűtőbe tettem.   A fele mennyiségből 20 db  lett!)
Sok sikert hozzá!

7 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom lehet, kipróbálom :)

    VálaszTörlés
  2. De jó, nálad készülnek már a szaloncukrok :-) Fincsi lehet!

    VálaszTörlés
  3. Fáni nem okoz csalódást biztos mert nagyon finom! Egészségetekre!
    Katalin próbaként készítettem , finom valóban!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom lehet. Lehet készen kapni szaloncukor papírt?

    VálaszTörlés
  5. Ani még nem kerestem boltban. Fehér sütőpapírt és színes szalvétát szoktam méretre vágni.

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)