Ismét egy olyan recept amit már sokszor átforgatott szakácskönyvemben találtam most!
Hozzávalók:
- tészta: 25 dkg finomliszt
- 1 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 db tojás
- töltelék: 25 dkg tehéntúró
- 10 dkg margarin
- 1 citrom reszelt héja
- mazsola
- 2 evőkanál nyírfacukor
- 1 db tojásnak a fele
Elkészítése: Az élesztőt kevés tejjel pici cukorral liszttel elkevertem és hagytam felfutni. A kimért liszthez tettem a felfutott élesztőt és a többi hozzávalóval együtt bedagasztottam majd hagytam duplájára kelni. Közben elkészítettem a tölteléket: áttörtem villával a túrót hozzátettem az édesítőt a kissé megáztatott mazsolát és a reszelt citrom héjat valamint a tojás sárgájának és a fehérjének is a felét /fehérje felverve/ elkevertem az egészet és félretettem. A margarint felolvasztottam. Mikor a tészta megkelt tetejére kevés margarint öntöttem és tiszta konyharuhára tettem ott nyújtottam ki vékonyra majd a tészta felém eső szélesebb oldalára kanalaztam a tölteléket kevés margarint locsoltam rá és a konyharuha segítségével felgöngyöltem. Margarinnal kikent tepsibe tettem ahol a tészta tetejére locsoltam a margarinból és előmelegített sütőben 220 fokon 25' sütöttem.(Tapasztalatból jegyzem meg hogy kis lisztet szórjatok a konyharuhára mielőtt ráteszitek a tésztát!) Nagyon finom!
Megkínálhatlak?
A nyújtás nekem mumus, talán mert még nem csináltam....viszont nagyon jól keírtad és a recept is olyan tökéketes❤️
VálaszTörlésFincsi lehetett!
VálaszTörlésEmőke örülök hogy tetszik.Egyszer majd rászánod magad és meglátod hogy könnyen elkészíthető.
VálaszTörlésKatalin az biztos hogy nagyon finom volt!