Hozzávalók:
3 db krumpli
3 db tojás
olivaolaj / Vénuszt használtam
só, őrölt bors
Elkészítése: Megpucoltam a krumplit és vékony karikákra vágtam. Forró olajban megsütöttem majd kiszedtem és papírtörlőre pakoltam. A tojásokat felvertem kevés sót és őrölt borsot szórtam hozzá amiket belekevertem ezután a kisült krumplit is beleöntöttem és óvatosan összeforgattam. A teflon edénybe kevés olajat öntöttem amit felforrósítottam és beleöntöttem a tojásos krumplit hagytam sülni, nem kevertem csupán az edényt rázogattam. Mikor már úgy gondoltam hogy megsült az alja óvatosan egy sütőlapáttal alányúltam és átfordítottam hogy a másik oldala is süljön . Mikor elkészült egyben tányérra csúsztattam. Tetejére aszalt paradicsomot és csípős paprikát tettem! Nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A receptet itt találtam pár jó gondolattal együtt:
-"A nevüket is a kerek formájukról kapták, a tortilla valami olyasmit jelent magyarul, hogy tortácska. A spanyol tortilla tulajdonképpen egy krumplis rántotta vagy inkább krumplis omlett. Spanyolországban nagyon népszerű, szinte minden háztartás asztalán megjelenik legalább havonta egyszer, ha nem gyakrabban. A spanyol gyerekek gyakran kapnak tízóraira tortillás szendvicset, azaz kenyér közé"
"..
-A spanyol tortilla hidegen is kitűnő. A “tortilla de patatas a la española”, azaz krumplis omlett spanyol módra receptjében hidegen, majonézzel tálalják.
Spanyol tortilla változatai
A tortilla igazából az omlett spanyol megfelelője, és mint ilyen, a krumpli nem feltétlenül szükséges bele. Ettől függetlenül Spanyolországban szinte mindig krumplival készítik, és ezt gazdagítják további hozzávalókkal.
Másik nagyon népszerű fajta a krumplis-hagymás omlett. Ehhez a krumplikarikák mellett hagymakarikákat is sütnek az olajban, és így készítik el a tortillát. Szokás még borsóval, kolbásszal, füstölt sonkával, de akár tonhallal, kaliforniai paprikával készíteni, egyszóval bármivel, amivel omlettet készítenél."
-"A nevüket is a kerek formájukról kapták, a tortilla valami olyasmit jelent magyarul, hogy tortácska. A spanyol tortilla tulajdonképpen egy krumplis rántotta vagy inkább krumplis omlett. Spanyolországban nagyon népszerű, szinte minden háztartás asztalán megjelenik legalább havonta egyszer, ha nem gyakrabban. A spanyol gyerekek gyakran kapnak tízóraira tortillás szendvicset, azaz kenyér közé"
"..
-A spanyol tortilla hidegen is kitűnő. A “tortilla de patatas a la española”, azaz krumplis omlett spanyol módra receptjében hidegen, majonézzel tálalják.
Spanyol tortilla változatai
A tortilla igazából az omlett spanyol megfelelője, és mint ilyen, a krumpli nem feltétlenül szükséges bele. Ettől függetlenül Spanyolországban szinte mindig krumplival készítik, és ezt gazdagítják további hozzávalókkal.
Másik nagyon népszerű fajta a krumplis-hagymás omlett. Ehhez a krumplikarikák mellett hagymakarikákat is sütnek az olajban, és így készítik el a tortillát. Szokás még borsóval, kolbásszal, füstölt sonkával, de akár tonhallal, kaliforniai paprikával készíteni, egyszóval bármivel, amivel omlettet készítenél."
De jó, ismét találtál egy jó spanyol receptet! Jól néz ki, finom is lehet, egyszerű de mégis különleges :-)
VálaszTörlésÉn is valami hasonló tortillát néztem ki erre a fordulóra, hétvégén tervezem elkészíteni. Finomnak tűnik ez is. :)
VálaszTörlésKatalin nagyon finom, ahogy írtam is a bejegyzésben régebben már egyszer készítettem hasonlót de akkor még nem tudtam hogy ez a neve:-)
VálaszTörlésOkki nagyon finom!