Régebbi szakácskönyvemben talált recept alapján készítettem ezt az egyszerű és finom levest!
Hozzávalók
- kis fej vöröshagyma
- kisebb paradicsompüré
- zellergumó/kicsi vagy nagy fele
- fűszerek:só, őrölt bors, pirospaprika
- 2 evőkanál olaj
- maréknyi cérnametélt
Elkészítése: Apróra vágtam a vöröshagymát, megtisztítottam a zellergumót majd apróra felszeleteltem. Olajat megforrósítottam erre szórtam rá a hagymát kicsit dinszteltem majd megszórtam borssal, paprikával és hozzátettem a zellert valamint a paradicsompürét. Felöntöttem 1 liter vízzel sót tettem bele és addig főztem még a zeller puha lett. Ekkor kiszedtem és leturmixoltam /ez el is hagyható/ majd visszatettem a levesbe és mikor újra forrt akkor szórtam bele a maréknyi cérnametéltet és készre főztem. Nagyon finom !
Jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)