Ismét mondhatnám hogy kíváncsiság hajtott mikor ezt a kenyeret először megláttam majd receptet kerestem hozzá és végül megsütöttem! 😉
Hozzávalók:
- 250 g búzaliszt/BL55
- 12,5 g friss élesztő
- 200 g víz
- 10 g cukor
- 10 g só
Elkészítése: Az élesztőt a víz felével és a cukorral valamint kevés liszttel elkevertem és hagytam felfutni. A kimért liszthez öntöttem a maradék vizet a kovászt és a sót tésztát gyúrtam belelő amit letakarva duplájára kelesztettem. Mikor megkelt 1 cm vastagra nyújtottam és három rétegbe hajtottam amit letakartam és 20' pihentettem. Ezt a nyújtást hajtogatást pihentetést még kétszer megismételtem .Az utolsó pihentetés után megcsavartam a tésztát és kialakítottam a formáját amit sütőpapírral bélelt tepsibe tettem vízzel permeteztem le és még 20' pihentettem. Előmelegítettem a sütőt és mikor betettem a tésztát először 220 fokon 15' majd 200 fokon 30' sütöttem./ sütőbe tepsi alá tettem edénybe vizet/ Hogy meddig sütjük függ a sütőtől és attól is hogy világosnak vagy pirultnak szeretjük? Mikor elkészült kivettem a sütőből és ismét vízzel lepermeteztem majd hagytam rácson kihűlni! Nagyon finom mint egy buci csak más formában!😋
Jó étvágyat kívánok !
Én ezt úgy szeretem sütni! :-) Nagyon szép hétvégét, drága Éva!
VálaszTörlésKöszönöm szépen a receptet! :)
VálaszTörlésDe szép lett ez a kenyered is!
VálaszTörlésAnikó ezután már én is fogom szeretni de eddig nem ismertem! Köszi!
VálaszTörlésKritti egészségetekre!
Katalin köszi!