Hozzávalók: 4-5 db krumpli, 1 db lila hagyma, 1 kocka alaplé, 2-3 evőkanál fehérbor-ecet, 2-3 evőkanál olaj, só, őrölt bors.
Elkészítése: Héjában megfőztem a krumplit majd megpucoltam és felkarikáztam. A hagymát apró kockákra vágtam. Felfőztem 1/2 l vízben az alaplé kockát . A krumplit edénybe tettem ráöntöttem az alaplét/előtte szitán leszűrtem/ majd hozzátettem a hagymát sót és őrölt borsot valamint az ecetet és hűtőbe tettem 30'. Mikor kivettem a hűtőből ráöntöttem az olajat és átforgattam az egészet. Húsok mellé nagyon finom lehet! Most hamis fasírthoz ettem amihez szintén nagyon finom volt!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Finom lehetett! De majd várom az édességet is :-)
VálaszTörlésNekem tetszik az ötlet.én a lilahagyma helyett új hagymát használnék.s adnék bele friss paradicsomot és paprikát is.
VálaszTörlésKatalin köszi, majd hozom!
VálaszTörlészita mizsei üdvözöllek ! Ezt a fajta salátát most készítettem először igyekeztem betartani a recept leírást, ha nyári hónap lenne /olcsóbb lenne a zöldség/ talán tettem volna bele friss zöldséget is! Legközelebb majd kipróbálom úgy is :)