Egy olvasói recepteket tartalmazó újságban találtam egyből megtetszett mert már régóta kíváncsi voltam erre a mintával készített sütire! Alap azonos csupán a krémet változtattam meg!
Hozzávalók:
- mintához:
- 4 dkg liszt
- 3 dkg kristálycukor
- 3 dkg olvasztott margarin
- pár csepp piros ételfesték
- 1 tojásfehérje
- piskótához:
- 6 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 tojás
- 1 cs.karamellás puding
- 3 dl tej
- 3 evőkanál nyírfacukor
- 10 dkg margarin
Elkészítése: A
díszítő mintával kezdtem: kemény habbá vertem a tojásfehérjét a cukorral. Hozzákevertem az olvasztott margarint és a lisztet majd pár csepp piros ételfestéket.Jól kikevertem. Tepsibe sütőpapírt tettem a kikevert masszát habzsákba töltöttem amivel szíveket rajzoltam a papírra és hűtőbe tettem. A
piskótához a tojásokat kettévettem a sárgáját kikevertem a cukorral apránként tettem hozzá a sütőporos lisztet majd óvatosan beleforgattam a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát a hűtőből kivett mintára öntöttem és előmelegített sütőben 180 fokon 20' sütöttem. Megnedvesített konyharuhára borítottam a piskótát és lehúztam a sütőpapírt az aljáról majd a konyharuha segítségével feltekertem és hagytam kihűlni. A
krémhez: a pudingport elkevertem cukorral kevés tejjel, és a maradék tejhez amit feltettem főni hozzákevertem besűrítettem és hagytam kihűlni. Közben a margarint kikevertem és a kihűlt pudinggal összekevertem. Ezzel a krémmel kentem meg a piskótát és tekertem fel. Ezután kicsit még díszítettem!
Nagyon finom lett ezzel a karamellás krémmel!
Megkínálhatlak?
Ez tényleg Valentin napos a sok szívecskével, és szeretem a piskótát karamellás töltelékkel.
VálaszTörlésKincse üdvözöllek! Nagyon finom, igaz hogy a gyerekeknek csináltam de megkóstoltam a krém nagyon ízlik. Most fedeztem fel eddig nem vettem karamellás pudingot nagyon jó!
VálaszTörlés