Az egyik receptes újság melléklete volt egy szilikonos tortaforma ! Most egyszerre próbáltam ki a formát és az adott receptet is csupán a krémet változtattam !
Hozzávalók:tésztához: 3 db tojás 15 dkg cukor, 6 dkg vaj/margarin, 5 dkg fehér csokoládé, 1 csomag sütőpor, 20 dkg liszt.krém:3 dl tej, 1 csomag csokoládépuding, 10 dkg margarin, 8 dkg porcukor. sütemény tetejére: 4-4 dkg étcsokoládé és fehér csokoládé.
Elkészítése: A tojást a cukorral habosra kevertem majd hozzákevertem a margarint és a gőz fölött megolvasztott és lehűtött csokoládét.Ezután belekevertem a sütőporos lisztet jól kikevertem majd a formába öntöttem kicsit a formát az asztalhoz ütögettem hogy a tészta egyenletesen terüljön el a formában . Előmelegített sütőbe tettem ahol 180 fokon 25' sütöttem. Mikor kivettem a sütőből óvatosan a formából kiborítottam és mikor már kihűlt a tészta akkor kettévágtam. A krémhez a pudingot a tejjel sűrűsödésig főztem majd a porcukrot a margarinnal kikevertem és a már kihűlt pudingot hozzátéve jól kikevertem . Ezzel a krémmel töltöttem meg a tésztát majd tetejét az olvasztott csokoládékkal díszítettem! Nagyon finom !
Nagyon jól néz ki, biztos nagyon finom is! :)
VálaszTörlésEz nagyon finomnak tűnik! Ki fogom próbálni! Köszi! :o)
VálaszTörlésSzép lett! :-)
VálaszTörlésGyönyörű lett!
VálaszTörlésMaga a forma is különleges, biztos nemcsak mutatós, de finom is volt a benne sült torta. :)
VálaszTörlés