Hozzávalók:30 dkg liszt, 1,5 dkg friss élesztő, 1 dl langyos víz, 1 mokkáskanál méz, 1 teáskanál olaj, 1 mokkáskanál só, 2-3 evőkanál tejföl. + olaj a forma kenéséhez.
Elkészítése: Kevés langyos vízbe tettem a mézet az élesztőt és kevés lisztet elkevertem hagytam felfutni. A kimért lisztbe tettem az összes hozzávalót a felfutott élesztővel együtt és bedagasztottam a tésztát majd 40' pihentettem. Enyhén lisztes deszkára borítottam ahol kicsit átgyúrtam majd hosszúkás formára alakítottam. Kisebb szögletes formát olajjal kikentem ebbe tettem bele a tésztát amit letakarva 30' kelesztettem még. Kenyér tetejét pár helyen bevágtam vizes ecsettel átkentem és előmelegített sütőben 200 fokon 40' sütöttem. Mikor a sütőből kivettem vízzel lespricceltem és rácsra téve hagytam teljesen kihűlni csak ezután vágtam fel. Nagyon finom puha kenyér!
Jó étvágyat kívánok !
Szép a kenyered. Receptváró van nálam. Várlak.
VálaszTörlésKi fogom próbálni, köszönöm.
VálaszTörlésIlona sok sikert váljon egészségedre!
VálaszTörlés