Blogok nézelődése közben nagyon sok olyan receptet szoktam lementeni amit úgy gondolok hogy egyszer biztos kipróbálom mert tetszik és mert jónak tartok! Most egy sütés nélküli egyszerű édességre gondoltam hétvégére így esett a választásom
Gabriella kekszére! (A receptek választásánál főbb szempont még az is hogy milyen hozzávaló található tartalékban itthon, keksz volt igaz kevesebb ezért csökkentettem a mennyiséget)
|
Irány a hűtő... |
Hozzávalók: (azt írom le amiből nálam készült): 50 db négyzet alakú háztartási keksz, 6 dl tej, 5 evőkanál búzadara, 2 evőkanál xilit, 1,5 evőkanál kakaópor, 3 dkg mazsola, 1/2 cs. vaníliás cukor, 13 dkg margarin, kókuszreszelék a tetejére.
|
és 4 óra múlva már daraboltam! |
Elkészítése: A kakaóport a kétféle cukorral és a búzadarával simára kevertem a tejjel. Tűzhelyre tettem és felfőztem közben kevertem mikor már besűrűsödött akkor levettem a tűzhelyről és belekevertem a margarint és a mazsolát./mazsolát előtte kevés vízbe áztattam amibe rumaromát cseppentettem, természetesen leszűrtem mielőbb a krémbe tettem/ Kis porcelán tálba pakoltam egymás mellé a kekszeket majd rákanalaztam a krémből ezután ismét keksz majd krém erre még egy sor keksz erre krém és végül beszórtam kókuszreszelékkel és hűtőbe pakoltam. Már közben is nagyon kíváncsi voltam a krémre mivel ezt a krémet még nem ismertem. Férjuram türelmetlensége miatt már 4 óra hűtés után kóstoltuk ! Ezek után elmondhatom hogy nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok !
De jól néz ki! Én nem bírnám ki a 4 órát. :)
VálaszTörlés