Hozzávalók:(Kevesebb mennyiségből készítettem azt írom le) kb. 10 dkg bulgur, 1 db paradicsom, 1/2 darab uborka , 2 db újhagyma, 1 kisebb lila hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, fűszerek: só, őrölt bors, citromlé, 1 tk. olívaolaj.
Elkészítése: Először a bulgurt készítettem elő amit jénai edénybe öntöttem. Feltettem vizet főni kb. 1,5-2 dl volt amibe sót , őrölt borsot és kevés citromlevet tettem. A forrásban lévő vizet ráöntöttem a bulgurra annyit csak ami jól ellepte és letakartam tányérral az edényt. Ebben a párában puhult meg kb. 30' alatt. Közben a zöldségeket megmostam és felkockáztam óvatosan összekevertem. Mikor már kihűlt a bulgur akkor összeforgattam a zöldséggel közben az olajat is rálöttyintettem. A receptben úgy volt írva hogy ekkor tegyük hűtőbe, bevallom én akkor egyből kóstolás után a felét megettem majd a maradék ment csak a hűtőbe. Most készítettem először de nagyon-nagyon ízlett! Így önálló ételnek de hús mellé köretnek is igen finom lehet!
Jó étvágyat !
De jót főztél! Én is nézegettem már, hogy mit csinálhatnék, de még nem találtam megfelelőt....
VálaszTörlésKatalin valóban nagyon finom volt ! Biztos hogy időben rátalálsz majd!
VálaszTörlés