Hozzávalók:1 ek.vaj, 1 kisebb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek méz, 1 ek.mustár, 2 ek.Worcester szósz, 0,25 dl almaecet, 1 tk. só, 1 tk. őrölt fekete bors, 1 ek. citromlé, 2 dl ketchup, 2 evőkanál baracklekvár, 1 tk. őrölt chili, késhegynyi őrölt fahéj.
Elkészítése: Vajat megolvasztottam és az apróra fölvágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát kicsit dinszteltem rajta. Tűzhelyről levettem és hozzátettem az összes hozzávalót majd visszatettem és forraltam addig még besűrűsödött. Ekkor levettem turmixoltam majd annyi időre hogy ismét forrjon visszatettem ezután kimosott üvegbe öntöttem ! Nagyon finom pikáns íze lett!
Jó étvágyat !
Köszi Éva, hogy megosztottad a receptet! Én nagyon szeretem ezt a szószt, de még nem kóstoltam házi fajtát - ami biztos jobb is! - meg fogom csinálni!:)
VálaszTörlésMég én sem kóstoltam hasonlót, de finom pikáns lehet!
VálaszTörlésBiztos nagyon finom! Majd én is kipróbálom. :)
VálaszTörlésSzívesen megkóstolnám!
VálaszTörlésTiffanylda örülök hogy tetszik, nagyon finom! Egészségetekre!
VálaszTörlésKatalin köszi!
Évi érdemes kipróbálni mert nagyon finom!
Dia én pedig szívesen megkínálnálak:)