Hozzávalók:
3 db tojás
1 dl víz
15 dkg kristálycukor
20 dkg búzafinomliszt
0,8 dl étolaj
1 tk sütőpor
25 dkg magozott meggy
1 csipet só
*
Elkészítése:Kétfelé vettem a tojást. Fehérjét kemény habnak felvertem. Sárgáját a cukorral és a vízzel kevertem ki majd az olajat is hozzátéve tovább kevertem. A lisztet a sóval és sütőporral összekevertem, majd kis adagonként hozzákevertem a folyékony masszához felváltva tettem bele a kemény habot is. Mikor már az egészet összevegyítettem akkor egy kis tepsibe / 19x25 cm/ amit sütőpapírral béleltem - öntöttem a masszát és a tetejére szórtam az előzőleg megmosott és kimagozott meggyet. 180 fokra előmelegített sütőbe tettem majd 200 fokra felemeltem a hőfokot és 30' sütöttem . Nagyon finom!
Ui: Hasonlítgathatnám a kétféle de mégis hasonló süteményt de nem teszem mert mind a kettő nagyon finom!
Váljon egészségedre!
Nagyon jól néz ki :) Guszta :)
VálaszTörlésHideg tejjel❤️❤️❤️
VálaszTörlésKöszönöm a receptet, Évi!
Nálunk is abszolút kedvenc, és aminek nagyon örültem, hogy éppen így készítem. Azt hiszem, ideje is nekilátnom :)
VálaszTörlésKati köszi!
VálaszTörlésEmőke akár tejjel is egészségetekre!
VRJúlia ahogy írtam is én eddig másfajta meggyes lepényt csináltam, de nagyon ízlik ez is! Örülök hogy ismered !Bár most meleg van de hamar megsül!