Hozzávalók:
35 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió
1 tojás
1/2 citrom reszelt héja
kisült sütemény cukorba forgatásához:
porcukor-vaníliacukor
35 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió
1 tojás
1/2 citrom reszelt héja
kisült sütemény cukorba forgatásához:
porcukor-vaníliacukor
*
Elkészítése:Tészta hozzávalóit összegyúrtam és darabokra osztottam amiből egyenként 7-8 mm.átmérőjű rudakat sodortam. Ezeket a rudakat vágtam kb. 6 cm. hosszú darabokra amiket kis kiflinek formáztam. Sütőpapírral borított tepsibe raktam és előmelegített sütőben 180 fokon 15' sütöttem. Még melegen megforgattam a porcukor és vaníliacukor keverékében. Nagyon finom !
Ui: Utólag vettem észre hogy nekem is van hasonló a receptem csupán annak a neve vaníliás kifli, amit egy idős nénitől kaptam kb.20 éve ! Ezt a receptet Zsuzsi szeretett Nagymamájától örökölte. A receptek és az ízek is hasonlóak és nagyon finomak!
Ui: Utólag vettem észre hogy nekem is van hasonló a receptem csupán annak a neve vaníliás kifli, amit egy idős nénitől kaptam kb.20 éve ! Ezt a receptet Zsuzsi szeretett Nagymamájától örökölte. A receptek és az ízek is hasonlóak és nagyon finomak!
Jó étvágyat!
Diós❤️Én örülök, hogy torta helyett ezt választottad:-))) Régóta szeretnék ilyet sütni és mist már fogok is, hála a receptért és Neked, hogy elkíszítetted!
VálaszTörlésGratulálok a süteményedhez, kellemes látvány:-)
Pontosan ez az! Vaníliás kifli, én is ezen a néven ismerem és karácsonykor mindig szoktam sütni. Tényleg finom.(Én citromot nem teszek bele.)
VálaszTörlésEmőke örülök hogy tetszik. Előnye hogy könnyen elkészíthető és igen finom!
VálaszTörlésaranyos fodorka örülök hogy ismered, talán nekem is a másik receptemben nincs citrom . Nagyon finom a citrom ízzel is !
De örülök, hogy ezt választottad! A mamám receptje közül az összes a kedvencem. Bocsánat, hogy ilyen későn reagálok, de nem igazán volt mostanában időm a blogra - sajnos. Köszönöm még egyszer! :-)
VálaszTörlés