Hozzávalók:/ ecetes technikával készítettem/ 1,30 dkg szilva , 5 dkg cukor, 5 dkg étcsokoládé, ecet az edény öblítéséhez.
Elkészítése: Szilvát alaposan megmostam majd kimagoztam/ magok nélkül nem mértem le/. Zománcos edényt ecettel kiöblítettem úgy hogy az oldala is ecetes legyen majd a magozott szilvát beletettem. Takarék lángon főztem kevergetni nem szabad. Kb. 2,5 óra múlva ráöntöttem a cukrot és óvatosan összekevertem. Mikor már a cukor teljesen elolvadt levettem a tűzhelyről az edényt és beletettem az összetördelt csokoládét kicsit kevertem hogy olvadjon el és az odakészített befőttes üvegekbe kanalaztam. Lezártam fóliával majd az üvegtetővel és fejre állítottam 5' majd vissza és betakargattam konyharuhával másnapig. Címkéztem és tettem a polcra a többi finomság mellé!
Téli napokra!
Ilyet sem ettem még :-) és ahogy írod, buktába nagyon finom lehet, de egy vajas zsemlére kenve is kitűnő reggeli lehet...
VálaszTörlésFinom lehet, de még én sem tettem el ilyet csak boros, fahéjas, szegfűszeges fűszerezéssel készült szilvát.
VálaszTörlésKatalin még eddig én sem ettem, de pár hét múlva szerintem biztos kipróbálom valamilyen formában :-))
VálaszTörlésLívia látod én pedig sem boros sem szegfőszeges ízesítést nem ismerem pedig jó lehet !
Tyűha! Mennyei ízkombináció!
VálaszTörlés