Azt a mennyiséget írom le amiből nálam készült és lett 4 ekkora darab süti!
Hozzávalók: 25 dkg bolti vajas leveles tészta, 1 db alma, 4 evőkanál barna cukor, fél evőkanál őrölt fahéj, kevés citromlé.
🍎
Elkészítése: Tésztát szoba hőmérsékleten hagytam kiengedni fagyott állapotából és egészen kicsit nyújtottam rajta majd 4 felé vágtam kb. 10x12 cm nagyságúra. Almát megmostam héját nem vágtam le négyfelé vágtam és magházát kiszedtem majd vékony szeletekre vágtam kevés citromlevet csepegtettem rá hogy ne barnuljon. Cukrot a fahéjjal összekevertem majd az alma szeleteket megforgattam benne. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem a tészta darabokat majd középre pakoltam az alma szeleteket /a cukros levet félretettem/ kicsit fedjék egymást és a tészta szélei maradjanak szabadon. Előmelegítettem sütőbe tettem a tepsit és 220 fokon 20' sütöttem . Mikor kivettem a sütőből a tésztát még forró volt akkor kanalaztam rá a fahéjas cukros levet . Kevés porcukorral szórtam be! Nagyon-nagyon finom !
Megkínálhatlak?
Ó, ez nagyon jól néz - most akut sütihiányba szenvedek - jól jönne -)
VálaszTörlésEgyszerű és nagyszerű, nem kell vele sokat vacakolni, egy jó tartalmas leves után ebédnek is elég.
VálaszTörlésfenci akkor gyorsan süssél :)
VálaszTörlésaranyos fodorka az biztos gyorsan elkészül és igen finom!