Hozzávalók: Bolti leveles tésztából / 4 lap/, 1/2 kg magozott meggy, porcukor -őrölt fahéj ízlés szerinti mennyiségben, 6-7 db háztartási keksz apróra tördelve, olaj a tészta kenésére.
Elkészítése: Konyharuhára tettem az első lapot olajba mártott kenőtollal megkentem rápakoltam a következő lapot... mind a négy lapot kentem egymásra pakoltam kimagozott lecsepegtetett meggyet a tésztára egyenletesen rápakoltam porcukrot és fahéjat szórtam rá majd az apróra tördelt kekszet ezután a tésztát a konyharuha segítségével felgöngyöltem szorosan a két végét is kicsit behajtottam. Olajjal lekentem és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam előmelegített sütőben 220 fokon 30' sütöttem. Mikor kihűlt akkor szeleteltem és szórtam meg vaníliás porcukorral.
Jó étvágyat!
Jó ötlet ez a keksz. Én mazsolát vagy darát szoktam közé keverni.
VálaszTörlésAni most teszteltem a kekszes verziót eddig én zsemlemorzsát használtam.
VálaszTörlés