Hozzávalók:/raguhoz/ 20 dkg vegyes zöldségkeverék , 1 db vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés szalonna, fűszerek: só, őrölt bors, csípős paprika, 1,5 dl főzőtejszín .tésztához: 30 dkg főtt áttört krumpli, 10 dkg liszt, só.
🌻
Elkészítése: Szalonnát amit feldaraboltam kisütöttem ebbe tettem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát együtt dinszteltem majd hozzátettem a zöldségkeveréket átforgattam fedő alatt hagytam kicsit párolódni. Megszórtam sóval és őrölt borssal kevés csípős paprikát is szórtam rá majd ráöntöttem a főzőtejszínt összefőztem az egészet és félretettem. A gnocchi készítését már korábban kipróbáltam akkor egy egészen más összetételű recept alapján készítettem, most viszont egyik főzőműsorban láttam ezt a verziót amit kipróbáltam és sokkal könnyebb a lényege hogy a krumpli mennyiségének az 1/3 -át kell lisztnek mérni. Megfőtt áttört és kihűlt krumplit összegyúrtam a liszttel kevés sót tettem hozzá kisebb darab tésztából mint a nudlinál hosszú rudakat formáltam amit feldaraboltam majd lisztbe mártott villa hátuljával mintáztam . Forrásban lévő vízbe kifőztem leszűrtem és a raguval összekevertem .
Jó étvágyat kívánok !
Nagyon finomnak néz ki, szívesen megkostolnam.
VálaszTörlésteller-cake örülök hogy így gondolod,szívesen megosztom veled ami maradt nekem ebédre:)(Mert mint általában ha tésztás húsmentes ebédet készítek az csakis rám vár, férjuram marad a húsevők táborába neki ilyenkor mást főzök!)
VálaszTörlés