Hozzávalók: 1 kg kápia paprika, 1/2 kg padlizsán, kevés olaj, 6 db nagyobb gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, csípős paprika, 1 teáskanál almaecet.
Elkészítése: Paprikát padlizsánt kicsit áttöröltem és sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe raktam/padlizsánt kettévágva/. Sütőben addig sütöttem még fekete foltok lettek a paprikán közben megforgattam. Kivettem a sütőből hideg vízbe mártottam és héjukat lehúztam paprikánál nagyobb mennyiségben magját is kiszedtem de ha marad kicsi benne az sem baj. Padlizsán húsát kikapartam. Kevés olajat forrósítottam amibe a megtisztított és feldarabolt fokhagymát dinszteltem majd a paprika és padlizsán húsát is hozzátéve összekevertem és hagytam kicsit főni. Közben megszórtam sóval őrölt borssal és csípős paprikával. Kb. 20' főztem mikor levettem a tűzhelyről és összeturmixoltam ezután visszatettem még kb. 25' főztem ekkor tettem bele az almaecetet. Tűzhelyről levéve kisebb előkészített üvegekbe kanalaztam amit fóliával és csavaros tetővel zártam le. 5' fejre állítás után visszafordítva letakarva konyharuhával hagytam másnapig dunsztba. Ezután "öltöztettem" és tettem a téli szálláshelyükre:)
Téli napokra !
Jaj, de guszták!
VálaszTörlésEz valami hasonló a zakuszkához... A zakuszkát imádom! Igaz, az is őszi recept, de tavalyról volt maradva, így egész nyáron azt ettem pirítós kenyérre kenve. :)
VálaszTörlésAni köszi!
VálaszTörlésGabriella hasonló de talán a zakuszkában több zöldség van. Ilyen ajvárt mikor előzőleg csináltam még tésztára is tettem és finom volt!Köszi!