Hozzávalók: krumpli, vegyes zöldség,petrezselyem, vaj, tojás, liszt,/mennyiséget nem írok/ fűszerek: só, őrölt bors
Elkészítése: Krumplit megpucolás után feldaraboltam és puhára főztem majd leszűrtem és krumplinyomón áttörtem. Zöldségeket /sárgarépa,fehérrépa, kevés zöldborsó/enyhén sós vízben puhára főztem majd villával összetörtem és az áttört krumplihoz tettem ehhez tettem az aprított petrezselymet sót és borsot és mivel elég kis mennyiség volt amiből készítettem ezért csak egy tojás felét , mokkáskanál vajat és annyi lisztet amitől gyúrható tészta lett. Ezután kis darabkákat csíptem a tésztából vékony rudakat csináltam belőle majd feldaraboltam és forrásban lévő vízben kifőztem. Vajat forrósítottam egy edénybe ebbe szedtem ki a tésztát. A tányérra pakolva tejfölt kanalaztam tetejére. Nagyon finom !(Viszonyítás kedvéért 2 közepes krumplihoz egy kis maroknyi vegyes zöldséget tettem a többi adagolása ízlés szerint)
Jó étvágyat !
Finom lehetett, és milyen gusztán néznek ki a színes zöldségdarabkákkal :-)
VálaszTörlésMilyen ötletes és tök jól néz ki! Eszembe sem jutott volna, hogy sósan is meg lehet csinálni a nudlit!:) Csak akkor csinálok, ha szilvásgombócot főzök. Nálunk sajnos mindenki édesszájú!:(
VálaszTörlésEz a recept Éva drága, nagyon tetszik, ki fogom én is próbálni, mert nagyon megkívántam!
VálaszTörlésPuszi!
Nagyon ínycsiklandó! Krokettnek elkészítve is el tudnám képzelni,valamilyen mártogatóssal.
VálaszTörlésKatalin köszi!
VálaszTörlésTiffanylda a múltkoriban káposztásan csináltam és tudod milyen finom volt?
Juci örülök hogy tetszik, egészségetekre!
Nea köszi,úgy is finom lehet!
El tudom képzelni a káposztásat, sztem még jobb is a zöldségesnél!:)
VálaszTörlés