Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 teáskanál porcukor, 1,5 dkg élesztő, 1 tojás, 2 dkg margarin, 1,5 dl tej, csipet só, beforgatáshoz: 1 teáskanál fahéj, 3 evőkanál porcukor, baracklekvár a tálaláshoz.
Elkészítése: Lisztet és a porcukrot tálba öntöttem, rámorzsoltam az élesztőt, ráütöttem a tojást. A margarint felolvasztottam, a tejet meglangyosítottam, ezeket is a lisztes részhez adtam majd csipet sóval összedolgoztam a tésztát. Letakarva duplájára kelesztettem kb. 1,5 óra alatt. Lisztezett felületen átgyúrtam és fél cm vastagra nyújtottam ezután kis szaggatóval (ami nálam 2,5 cm átmérőjű) kiszaggattam. Forró olajban, közepes lángos megsütöttem. A meleg fánkokat a fahéjjal elkevert porcukorba forgattam tálalásnál baracklekvárt tettem mellé! Sok van belőle és nagyon finom!
Jó étvágyat!
Lehet, hogy ilyet sütök az óvodai farsangra / oda sok kell :)/
VálaszTörlésCsuda finom lehet, nyithatom az ablakot? :-D
VálaszTörlésFáni remélem közben már az óvodások is megkóstolták a mini fánkokat?:-))
VálaszTörlésteller-cake nagyon finom volt köszi, de sajnos ablakodat most hiába nyitod majd legközelebb:-))