Hozzávalók: 2 evőkanál porcukor, 3,5 dkg sertészsír, 8 dkg méz, 1 egész tojás felverve fele a tésztába a másik felével kentem a tésztát, fél-fél kávéskanál őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, fél kávéskanál szódabikarbóna, csipet só, 25 dkg liszt, 2 evőkanál tejföl. Szilvalekvár a töltéshez és darált dió.
🌸
Elkészítése: Porcukrot a zsírral tojás felével mézzel kikevertem hozzátettem a fűszereket pici sót és habosra kevertem. Ezután tettem bele a lisztet és a tejfölt először kevertem majd gyúrtam a tésztát. Lisztes gyúrótáblán tovább gyúrtam ezután téglalap formára nyújtottam a tészta közepébe halmoztam a lekvárt majd a töltelék oldalainál végig beszórtam darált dióval/ jó lett volna csak darabolt dió de az nem volt itthon/ és mindkét oldalról ráhajtottam a tésztát. Zsírral kikent tepsibe pakoltam tetejét a tojás másik felével lekentem és előmelegített sütőben előbb magasabb hőfokon 220 C majd 180 C fokon 25' sütöttem. Nagyon finom a mézes a szilvalekvárral:)
Jó étvágyat!
Guszta lett a tekercsed! Látom te nem spóroltál annyira a lekvárral, mint én :-)
VálaszTörlésKatalin köszi.
VálaszTörlés