Tettem egy próbát bolti tejből készítettem hasonló kis mennyiségből mint az előzőekben csak más ízesítéssel !
Fél liter tejet feltettem a tűzhelyre amibe csipet sót, 2 teáskanál cukrot, 1 teáskanál vaníliacukrot , mazsolát , fél citrom reszelt héját tettem . 5 db tojást ütöttem fel egy tálkába amit villával kicsit átkevertem csupán csak annyira hogy a sárgája ne legyen egybe. Mikor már forrt a tej ezt a keveréket öntöttem bele amit fakanállal kicsit átkevertem. Mikor már kezdett csomósodni akkor az odakészített szűrőkanálba/benne gézlap/ öntöttem, hagytam lecsurogni majd a gézt összekötöztem úgy hogy egy fakanál nyelét áttudjam rajta dugni és egy fazékra tettem. Pár óra elteltével mikor már nem volt az edénybe folyadék , a túrót kivettem a gézből és tálkára pakoltam amit hűtőbe tettem. Ezt egy tesztnek szántam az ünnepek előtt, dönthetek hogy melyiket válasszam? Szerintem sonkához ez lenne a legjobb! Finom!!
Jó étvágyat !
Imádom, gimis koromban sokat ettem, mert a Bodrogköziek húsvétra ezt készítettek.Egyszer csináltam én is pár éve, dupla adagból, de sajnálom a 10 tojást bele, ilyen árak mellett. De lehet, hogy egy fél adagot én is csinálok az idén. :))
VálaszTörléssucika annyi tojásból én is meggondolnám:-)) Váljon egészségetekre!
VálaszTörlésKöszönöm a receptet! Tegnap elkészítettem - ma megkóstoltam, nagyon fincsi ♥
VálaszTörlésLeki-Rita örülök hogy elkészítetted, váljon egészségedre!
VálaszTörlés