Oldalak

2018. április 17., kedd

Házi zabkeksz (kekszes tortaalaphoz)

Régi receptes újságjaim böngészése közben  fedeztem fel ezt a kekszet.Sokszor olvastam már olyan sütés nélküli torta receptjét aminek az alapjához ezt a zabkekszet lehet használni. Most tettem egy próbát mivel nincs szándékomban mostanában tortát készíteni ezért a recept módosításra került egészen pici őrölt fahéjjal ízesítettem:)
Hozzávalók: 10 dkg búzaliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 5 dkg zabpehely, csipet só,  1 evőkanál barna cukor, 1 tk. sütőpor, 1 db tojás, 10 dkg margarin. + csipet őrölt fahéj
🌼
Elkészítése:  Tálba tettem a kétféle lisztet hozzá a zabpehely, csipet só, sütőpor, cukor  összevegyítettem . Beletettem a tojást és a margarint  tésztának összegyúrtam  ezután fóliába  csomagolva hűtőbe tettem 30'. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam 6-7 mm vastagra ,  6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggattam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Előmelegített sütőben 180 C fokon 12' -ig sült. Nagyon finom fahéjjal ízesítve is !
Ui: A  recept leírás megjegyzi hogy ez a mennyiség 2 db 20 cm átmérőjű torta alapjának elegendő mennyiség/összetörve/!
Jó étvágyat !

6 megjegyzés:

  1. De jó! Pont a múlt héten csináltam sajttortát és ahhoz pont kekszes alap kellett! Köszönöm a receptet!!!

    VálaszTörlés
  2. Timi látod gondoltam hogy hasznát veszed:-) Váljon egészségetekre!
    Horváth Emerencia váljon egészségetekre, szívesen!

    VálaszTörlés
  3. A zabpelyhet nem törted össze?

    VálaszTörlés
  4. Ani nem törtem össze, elég apró volt!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)