Hozzávalók: 10 dkg búzaliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 5 dkg zabpehely, csipet só, 1 evőkanál barna cukor, 1 tk. sütőpor, 1 db tojás, 10 dkg margarin. + csipet őrölt fahéj
🌼
Elkészítése: Tálba tettem a kétféle lisztet hozzá a zabpehely, csipet só, sütőpor, cukor összevegyítettem . Beletettem a tojást és a margarint tésztának összegyúrtam ezután fóliába csomagolva hűtőbe tettem 30'. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam 6-7 mm vastagra , 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggattam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Előmelegített sütőben 180 C fokon 12' -ig sült. Nagyon finom fahéjjal ízesítve is !
Ui: A recept leírás megjegyzi hogy ez a mennyiség 2 db 20 cm átmérőjű torta alapjának elegendő mennyiség/összetörve/!
Jó étvágyat !
De jó! Pont a múlt héten csináltam sajttortát és ahhoz pont kekszes alap kellett! Köszönöm a receptet!!!
VálaszTörlésTimi látod gondoltam hogy hasznát veszed:-) Váljon egészségetekre!
VálaszTörlésHorváth Emerencia váljon egészségetekre, szívesen!
A zabpelyhet nem törted össze?
VálaszTörlésAni nem törtem össze, elég apró volt!
VálaszTörlésFinom! :)
VálaszTörlésVanilin köszi!
VálaszTörlés